{ "title": "Bağırsak Solucanı", "image": "https://www.bagirsak.gen.tr/images/bagirsak-solucani.jpg", "date": "20.01.2024 21:28:31", "author": "Urve", "article": [ { "article": "
Bağırsak solucanı, Acarididae familyasındandır. Omurgasız bir canlı türü olmakla beraber asalak olarak yaşar. Vücuda girince ince bağırsağa yerleşerek çeşitli enfeksiyonlara yol açabilmektedir. Bağırsak solucanı insan vücuduna kirli sular ve kirli yiyecekler aracılığıyla larva halinde geçmektedir. Silindirik yapıda olan bu canlı 35 santimetre boyuna ulaşabilmektedir. Eğer bağırsak solucanının larvaları akciğere kadar ulaşırsa o zaman“Löffer pnomonisi” adı verilen bir çeşit akciğer iltihaplanması oluşmaktadır. İlaçlar ile tedavi edilebilmesi mümkündür. Bağırsak solucanı vücuda dışarıdan bulaşır ancak tedavisi güç ağır hastalıklara yol açmaz. Kişinin yaşam kalitesini düşüren tarzda hastalıklara yol açabilmektedir. Sıklıkla tekrarlanan karın ağrısı, geçici ishal gibi belirgin olumsuz etkilere yol açabilmektedir. Bağırsak solucanının en sık görülebilen türü kıl kurdu olarak adlandırılmaktadır. Bağırsak solucanı bağırsak kurdu olarak da adlandırılabilmektedir. Çoğu zaman enfeksiyonlar normalde oluşabilen hastalık belirtileri göstermeden de gelişme gösterebilmektedirler. Çocuklarda sıkça rastlanabilen bağırsak solucanı rahatsızlıkları okul, yurt ve çocuk yuvası gibi aynı tuvaletlerin kullanıldığı ortamlar nedeniyle görülebilir. Bağırsak kurtlarının görülen çeşitleri şunlardır;
Bağırsak solucanının genel tedavisi doktora gidilerek bazı tahlillerin yapılması sonrasında solucanın türü saptanır. Sonrasında da belirlenen türe uygun bir tedavi yöntemi uygulanır.

Bağırsak solucanı tedavisi için pratik çözümler

" } ] }