Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Bağırsak İltihabı

Bağırsak İltihabı

Bağırsak iltihabı tıpta karşılaşılan en karmaşık sağlık problemlerinden biri olarak bilinir. Bunun nedeni bağırsaklarda bulunan ince zarın birçok olumsuz faktörün etkisi ile özelliğini kaybederek bozulmasıdır. Bağırsak iltihabının başlıca oluşum nedeni vücuda giren mikroplar ve zehirli kimyasal maddelerdir. Sağlık durumu normal olan her insanın bağırsağında yaşamak için havaya ihtiyaç duyan ve havasız ortamlarda yaşayabilen bakteriler bulunmaktadır. Normalde bu bakteriler arasında geçimsizlik yoktur ama bazı nedenlerden dolayı bu bakterilerden bir kısmı bağırsağın iç zarına zarar vererek bağırsak iltihabına yol açarlar. Bağırsak iltihabı çocuklarda büyüklere oranla daha fazla meydana gelebilmektedir. Özellikle yaz mevsiminde ve sonbahar mevsiminde bağırsaklardaki iltihabi durumlarda artış olmaktadır.

Bağırsak iltihabı problemi oluşma neden olur?


Kesin olarak oluşum nedeni belirlenemeyen bu sağlık sorunu olmakla beraber bazı bozuk gıdaların bu hastalığı tetiklediği sanılıyor. Bazı genetik faktörlerin, çevresel faktörlerin ve psikolojik faktörlerinde etkili olduğunu gösteren araştırmalar bulunmaktadır. Bozulmuş bayat et, bayat yumurta ya da bozuk etlerden yapılmış konserveler ve sucuklar, bayatlamış pasta ve kurabiye gibi besinlerin tüketilmesi bağırsak iltihabına yol açabilen nedenlerdir. Bozuk gıdaların içerisinde yer alan mikroplar bağırsaklara yerleştikten sonra bağırsak iltihabı oluşumuna neden olabilmektedirler. Sadece bu şekilde oluşmayan iltihabi durumlara tifo, kolera, kızamık grip gibi hastalıklara neden olan mikrop veya zehirli maddeler de neden olabilmektedir.

Bağırsak iltihabının belirtileri nelerdir?

  • Karın bölgesinde kramp şeklinde ağrı
  • Dışkıda kan görülmesi ya da kanlı ishal olma durumu
  • Dışkıda mukus görülmesi (Mukus bağırsak iltihabı nedeniyle oluşur ve emilim problemleri yaşanmasına neden olur)
  • Kilo kaybı görülebilir. Çünkü bağırsaklarda oluşan emilim sorunları alınan besinlerdeki yararlı maddelerin emilmesini ve kana karışmasını engellemektedir
  • Bağırsak iltihabı bağırsaklarda kanamaya B12 vitaminin emilimine engel olmakta bu nedenle kansızlık görülebilir
  • İltihaplanma derecesinin fazla olması ateş, terleme, eklem ağrıları, bulantı ve kusma görülmesine neden olabilmektedir

Bağırsak iltihabı teşhisi nasıl yapılır?


Hastanın doktoruna anlatacağı belirtiler hastalığın teşhisi için çok önemlidir. Ayrıca doktor bazı testlerin yapılmasını isteyerek durumdan emin olabilirler. Klonoskopi, endoskopi, tam kan tahlili, yapılması istenen testlerdendir. Labaratuvarda dışkı incelenmesi ve dışkıda gizli kanın tespit edilmesi ve vücuttaki bağırsak iltihabına yol açabilen iltihabın süreci teşhisi için yapılan sedimantasyon yapılan testlerdir.

Bağırsak iltihabının tedavisi  

Bağırsak iltihabının oluşum nedenleri farklı olabildiği için uygulanan tedavi yöntemleri de farklı olabilmektedir. İlaç tedavisinde ilk önce amaç iltihabı oluşturan nedenleri baskı altına almaktır. Örneği ishali önleyerek mineral kayıpları azaltılır. İlaç tedavisinde ilk önce bağırsak iltihabı için yan etkisi en düşük ilaçlar kullanılır. Bağırsak iltihabında bağışıklık sisteminin verdiği tepkiyi arttırarak daha çabuk iyileşmeyi sağlayan ilaçlar ise sonradan kullanılmaktadır. Çünkü bağırsak iltihabı için ilaç tedavisi basamaklar halinde uygulanmaktadır.

Bize Sıkça Sorulan Sorular

bağırsak iltihabı gaz yaparmı?

Bağırsak iltihabı sorunu olan hastalarda gaz sorunu olabilir. Özellikle kötü kokulu gaz sorunu olan hastalarda ilk akla gelen kalın bağırsak iltihabı olmalıdır. Kötü kokulu gaz sorununun birkaç gün içinde geçmesi iltihabın bir işareti olabilir. Bulaşıcı hastalıklardan kaynaklanan bağırsak iltihabında hastalarda karında ağrı, gaz artışı, sıvı kaybı, şiddetli ishal, karında guruldama, nadiren titreme, ateş ve kusma gibi belirtilerde eşlik edebilir. Sağlıklı bireylerde de bağırsak gazı belli oranda olur. Genellikle kokusuz olan bağırsak gazları bakterilerin çoğalmasıyla birlikte çürük yumurta gibi kokabilir. Eğer bağırsak iltihabından şüphe ediliyorsa gecikmeden doktora gidilmelidir. Hastaların tedavide bol su içmesi ve ilaçlarını düzenli kullanması gerekir.

bağırsak iltihabı bulaşıcı mıdır?

Bağırsak iltihabı çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bazen son kullanma tarihi geçmiş, temiz olmayan besinlerden kaynaklı zehirlenmeler nedeniyle, bazen de ülseratif kolit, Crohn hastalığı gibi nedenlerden bağırsak iltihabı gelişebilir. Bu rahatsızlıklar enfeksiyon hastalığı olmadığı için, hem hastalıklar hem de bağırsak iltihabının bulaşıcı özelliği bulunmamaktadır. Bu hastalarda bakteriyel bağırsak enfeksiyonu ise daha fazla görülebilir. Bu hastalıklardan kaynaklanan bağırsak iltihabının neden olduğu hakkında da kesin bilgiler bulunmamaktadır. Genetik ve çevresel etkenlerin bunda etkili olduğu düşünülmektedir.

bağırsak iltihabı kansere yol açarmı?

Kolon kanseri ya da kalın bağırsak kanseri olarak bilinen kanser türü uzun sürede gelişir. Bu kanser türü genellikle bağırsaklardaki poliplerden yani iyi huylu tümörlerden ya da ülseratif kolit, Crohn hastalığı gibi iltihabi kalın bağırsak hastalıkları yüzünden gelişir. Bu nedenle bağırsak iltihabını kansere neden olduğu söylenebilir. Ancak her bağırsak iltihabının kansere neden olabileceği hakkında bir genelleme yapılamaz. Çünkü bağırsak iltihabı bazen bir gıda zehirlenmesi yüzünden olabilir. Bu tür bağırsak iltihapları kısa sürede geçer. Ancak alınacak önlemlere ve tedaviye dikkat edilmelidir.

bağırsak iltihabı kaç günde geçer?

Bağırsak iltihabı nedenine bağlı olarak birkaç günde geçebileceği gibi iyileşme için daha uzun bir süreç gerekebilir. Crohn hastalığı, ülseratif kolit, çölyak hastalığı gibi hastalıklardan kaynaklanan bağırsak iltihabı için tedavinin hastalıklara yönelik planlanması gerekir. Bu hastalıkların tedavi edilmesiyle bağırsak iltihabı da geçer. Tedavi sırasında hastalardaki belirtilere göre ishal önleyici ilaçlar, vücuttaki sıvı kaybını gidermek için bol sıvı alımı, yaşam tarzıyla ilgili öneriler özenle uygulanmalıdır. Eğer bağırsak iltihabı iyi dezenfekte edilmemiş, temizlenmemiş besinlerden kaynaklanırsa bağırsak iltihabı alınacak önlemlerle birkaç günde geçer.

bağırsak iltihabı ateş yaparmı?

Bağırsak iltihabı hafif derecedeki gıda zehirlenmelerinden kaynaklanacağı gibi başka ciddi sebeplerden de ortaya çıkabilir. Bağırsak iltihabı bulaşıcı hastalıklardan dolayı oluşursa hastalarda nadiren yüksek ateşe, kusma ve titreme gibi belirtilere neden olabilir. Bu belirtiler bağırsak iltihabının başlamasından birkaç saat sonra ortaya çıkabilir. Bazı hastalarda birkaç gün sonra görülebilir. Yüksek ateşle birlikte karında guruldama, ağrı, gaz sorunu, iştahsızlık, vücutta sıvı kaybı ve şiddetli derecede ishal görülebilir. İltihap kalın bağırsakta oluştuysa belirtilere karın şişliği ve kabızlıkta eşlik edebilir. Hastaların doktora giderek belirtilere yönelik tedavi uygulanmasını ve bağırsak iltihabının giderilmesini sağlaması önerilir. Tedavide bol su içmek ve ilaçları düzenli kullanmak gerekir.

Bağırsak iltihabı sırt ağrısı yapar mı?

Bağırsak iltihabı Crohn hastalığı ve ülseratif kolit nedeniyle ortaya çıkarsa hastalarda kilo kaybı, karın ağrısı, kronik ishal, iştahsızlık, kanlı ishal, kansızlık gibi bulguların yanında eklem yakınmalarına da sebep olur. Bu hastaların yaklaşık üçte birinde görülür. Hastaların ayak bileği, diz gibi eklemlerinde iltihap oluşabilir, omurgada bundan etkilenebilir. Dolayısıyla hastalarda bel ve sırt ağrısı gibi yakınmalarda ortaya çıkabilir. Eklem yakınmaları hastalarda bağırsak iltihabı teşhisinden sonra ortaya çıkabilir. Bazı hastalarda ise yıllar sonra da etkili olabilir. Hastaların bir kısmında eklem yakınmaları hastalık ilerledikçe artmaya başlar. Besin zehirlenmesi gibi nedenlerden oluşan bağırsak iltihaplanmalarında ise genellikle sırt ağrısı bulgusuna rastlanmaz.

Bağırsak iltihabı halsizlik yapar mı?

Bağırsak iltihabı çeşitli belirtilerle kedini gösterebilir. Bunlar arasında uyku düzensizliği, kabızlık, ishal, aşırı terleme, mide ve karın bölgesinde ağrı, geceleri uyanma, su içme isteği, bulantı ve kusma yanında halsizlik hissi oluşması sayılabilir. Bu nedenle bağırsak iltihabı halsizlik yapar denilebilir. Bu belirtileri olan hastalar doktora gideren kan tahlili ve dışkı tahlili yaptırarak bağırsak iltihabı teşhisi konulmasına yardımcı olabilirler. Ayrıca bağırsak iltihabı çoğu hastada ishale yol açtığından fazla miktarda sıvı kaybına neden olur. Bu nedenle hastalarda ishal yüzünden de halsizlik, yorgunluk gibi etkilerde ortaya çıkabilir. Bu yüzden hastalık süresince bol miktarda su içmeye özen gösterilmelidir.

Bağırsak iltihabı kasık ağrısı yapar mı?

Kasık ağrısı alt karın bölgesinde bulunan patolojilerden kaynaklanır. Bağırsaklarda alt karın bölgesinde yer alır. Bu nedenle bağırsak iltihabı şiddetine göre kasık ağrısına neden olabilir. Aniden başlayan kasık ağrısı genellikle acil durumlarda söz konusu olur. Böyle bir durumda nedene yönelik tedavi uygulanması gerekir. Bağırsak iltihabının teşhis edilmesi ve tedaviye başlanması gerekir. Birkaç günden uzun süren, tekrarlayan kasık ağrısında bir doktora gidilmesinde yarar vardır. Özellikle kasın ağrısına eşlik eden ateş, titreme, kilo kaybı, halsizlik, kanama gibi belirtilerde varsa ihmal edilmemelidir.

Bağırsak iltihabı kabızlık yapar mı?

Bağırsak iltihabı kabızlık nedeni olabilir. Sindirim sistemini etkileyen bu sorun ishal ve kabızlığa yol açabilir. Kabızlık olduğunda ishale nazaran hastalarda daha şiddetli karın ağrısı ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda hastaların bağırsak iltihabı tedavisine önem vermesi gerekir. Kabızlık içinde beslenmeye dikkat edilmelidir. Lif oranı düşük besinler tüketilmeli, bol su içilmelidir. Bunun yanında kabızlık için laksatif almak iyi bir çözüm olabilir. Böylece dışkı yumuşatılabilir ve bağırsak hareketleri hızlandırılabilir. Ancak laksatifler uzun süreli kullanılmamalıdır. Bu şekilde bağırsak hareketleri aşırı derecede artabilir.

Bağırsak iltihabı şişkinlik yapar mı?

Bağırsak iltihabı ağrı, karında şişkinlik, aşırı gaz, kabızlık gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Bu belirtiler hastalarda ataklar halinde görülebilir. Atakların arasında hastalar kendilerini bazen rahat hisseder, bazen de çok rahatsız etmeyen yakınmaları olabilir. Özellikle karında şişkinlik ve aşırı gaz sorunu birlikte olursa hastalar huzursuz olabilir. Bu hastaların sosyal yaşamdan da kaçındıkları gözlenebilir. Bu nedenle bağırsak iltihabını düşündürecek belirtiler olursa mutlaka bir doktora gidilerek tanı ve tedavi için tıbbi destek alınmalıdır. Eğer besin zehirlenmesi gibi hafif bir nedenden kaynaklı bağırsak iltihabı olursa tedavisi de kısa sürecektir.

Bağırsak iltihabı ultrasonda görülür mü?

Bağırsak iltihabı ultrason ile görülebilir. Bağırsak ultrasonografi uygulamasıyla bağırsak kanseri, kabızlık, bağırsaktaki kanserli dokular, makat kanseri, makat girişindeki kaşıntı sorunu, kalın bağırsak hastalıkları, ince ve kalın bağırsak kanseri, bağırsak iltihabi, gaz ve dışkı hastalıkları belli olabilir. Ancak bağırsak ultrasonu deneyimli hekimler tarafından çekilmelidir. Tetkik sonucunda elde edilen verilerde deneyimli hekimler tarafından değerlendirilmelidir. Hastanın yatış pozisyonu, nasıl durması gerektiği görüntüleme için önemlidir. Ultrason cihazındaki tüm görüntüler detaylı olarak incelenir. Bağırsak iltihabı için yapılan ultrason yaklaşık 10 dakika sürer.

Bağırsak iltihabı baş ağrısı yapar mı?

Bağırsak iltihabı çeşitli bakteri ve parazitlerden dolayı oluşan bir rahatsızlıktır. En belirgin bulguları alt karın bölgesinde ağrı, kasık ağrısı, mide ağrısı, halsizlik, kabızlık, ishal, şişkinlik, bağırsak ağrısı, mide bulantısı ve kusma, dışkı görünümünde değişiklik gibi yakınmalardır. Ancak bazı hastalarda ateş, titreme, baş ağrısı, iştah kaybı, üşüme gibi belirtilere de neden olabilir. Bağırsak iltihabı baş ağrısı yapabilir. Ancak buna eşlik eden diğer belirtilerde gözlenirse bağırsak iltihabından şüphe edilebilir. Kesin tanı konulması için bu alanda uzmanlaşmış bir doktora gitmekte yarar vardır.

Bağırsak iltihabı mide bulantısı yapar mı?

Bağırsak iltihabı karın içindeki organların hastalıklarında olduğu gibi mide yanması ve mide bulantısı gibi belirtiler gösterebilir. Parazit ve bakterilerin neden olduğu bağırsak iltihabı sorununda bağırsak ağrısı, karın ağrısı, aşırı gaz, mide bulantısı ve kusma, kasık ağrısı, kabızlık ya da ishal gibi belirtiler gösterebilir. Bu belirtilerin çoğunluğu sindirim sistemini ilgilendirir. Bazı hastalarda ateş, titreme, baş ağrısı gibi belirtilerde verir. Bu tür yakınmaları olanlar bağırsak iltihabı teşhis ve tedavisi için dahiliye doktoruna ya da gastroenterolji doktoruna giderek muayene olmalıdır.

Bağırsak iltihabına hangi bölüm yada doktor bakar?

Bağırsak iltihabı için bir doktora görünmeniz gerekirse gastroentoloji bölümüne gitmeniz gerekir. Eğer hastanede bu bölüm yoksa ilk aşamada bir dahiliye doktoruna görünerek daha sonra gastroentoloji alanında uzman bir doktora gitmenizde yarar vardır. Gastroentoloji bölümü karın içinde böbrekler hariç mide, kalın ve ince bağırsaklar, safra kesesi, karaciğer, makat gibi organların ve alanların hastalıklarının tanı ve tedavisini yapar. Bu alan tıpta iç hastalıkları yani dahiliye bölümünün üst uzmanlık alanıdır. Karındaki organların hastalıkları genel olarak mide bulantısı, ishal, karın ağrısı, yemek borusu yanma sorunu gibi klinik belirtiler verir. Bağırsak iltihabında da benzer belirtiler vardır. Bu alanda bir doktora giderseniz tanı ve tedaviniz yapılacaktır.
Son Güncelleme : 20.01.2024 05:15:10
Bağırsak İltihabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Bağırsak İltihabı Yorumları
şifre

10 Yorum Yapılmış "Bağırsak İltihabı"
şiddetli mide ağrısıyediyim yemekler ağzımdan geri geliyor midemde su oluşuyorateşleniyorum acilde burnumdan hortum takıp midemden su çektiklerinde rahatlıyorum ve ishal yapıcı ilaç verdiklerinde rahatlıyorum fakat 3 yada 4 gün sonra aynı hasta oluyorum kalıcı bir tedavisi yokmu
Neşe Gülenç . 06.04.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Benim karnımda agrı var bagırsaklarımda iltihap geliıyor dogum sancısı gıbı bu bagırsak iltihabı nasıl gecer
Derya . 22.05.2014
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
2012 senesinde şiddetli karın ağrısı çekerek doktora gittim her seferinde spazm dendi. Daha sonra bir genel cerrah kalın bağırsak ve ince bağırsak arasında ilgihap olduğunu ameliyat ile almamız gerektiğini söyledi. Ameliyata girdik apandisit aldığını söyledi daha sonra. Bir yıl sonra anüs bölgesinde iltihap birikmesi oldu ateş oturamama gibi nedenler ile doktora gittim enjektör ile iltihabı çekti. 3 ay sonra tekrar oldu başka doktora gittim ve ameliyat ile iltihap alındı. Ve bu daha sınra 2 kez daha tekrarladı her seferinde ameliyat oldum. Şu an iltihap akıntısı hala mevcut fakat doktorlar o bölgede ufak bir delik olduğunu iltihabın ordan aktığını söylediler bundan dolayı ateş yapmıyor. Ancak bazen tuvalet sonrası dayanılmayacak derecede kaşıntılar ve ağrı oluyor. Ağrı bazen karnıma vuruyor. Bağırsak iltihabı olduğumdan şüpheleniyorum. Sürekli akıntım oluyor. Bunun için genel cerrahlar kesip iltihabı alırız diyorlar ama yine tekrarlıyor çözüm olmuyor. Çözüm için hangi bölüme gitmem gerekir. Anal apse diyorlar ama bu iltihabın kaynağını bulup kurutmak mümkün değilmi hayatım boyunca ameliyat olamam.
Serdar . 28.04.2020 14:26:56
CEVAP YAZ
bende de bağırsak iltihabı var ama hangi tür bilmiyorum yaşım 16 bu hastalık bende sadece kış aylarında etkili oluyo acilde serumdan sonra ancak kendime gelebiliyorum çok acı çekiyorum bende karın guruldaması ve kanlı ishal var lavabodan dakikalarca çıkamıyorum ve o kanı görünce de midem çok fazla bulanıyo çok kilo kaybettim hayatımı mahvetti şimdiden bu lanet hastalık
Enes . 31.08.2017
CEVAP YAZ
Bende uc gunden beri cok kotu bir sanci var hastaneye gittim bagirsaklar iltihap baglamis kana mikrop bulasmis dediler. Ilac verdiler kullaniyorum ama agrilarim kesilmedi daha migde bulantim da var ama karin agrisi daha cok hala devam ediyo
Sulbiye . 06.10.2017
CEVAP YAZ
göbek altı sağı ve solunda şiddetli ağrılar var ve ishal halsizlik zayıflama ateş genellikle gırip
Oktay Fenerci . 11.12.2014
CEVAP YAZ
Hocam Bağırsak iltihabı için önerebileceginiz tedavi ürünleri..
Cemile . 10.11.2017
CEVAP YAZ
Bende aynıym cok kotyüm serum iyi edio siddetli migde agrim war
Serap . 10.07.2017
CEVAP YAZ
bende küçüklükten beri karın ağırısı var nedeni bu mu
Aynur . 31.03.2018
CEVAP YAZ
Bende aynı belirtiler var ilaç kullaniyorum
Dürdane . 07.05.2017
CEVAP YAZ
Bağırsak Kanseri Ameliyatı
Bağırsak Kanseri Ameliyatı
Bağırsak Kanseri Ameliyatı, canlı vücudunun sindirim sisteminin bir parçası olan kalın ve ince bağırsak olarak bulunan ve bu organların obezite ve çeşitli kanser sebeplerinden dolayı kalın veya ince bağırsağa yapılan cerrahi müdahaledir. Bağırsak kan...
Polip
Polip
Polip, sindirim sistemi, solunum sistemi ve kadınlarda üreme sistemi yüzey epitelinde oluşan iyi huylu tümörlerdir. Bunlar her zaman tam tümör özelliği göstermezler. Tahriş sonucu, iltihabi ve alerjik reaksiyonlar sonucu oluşabilirler. Polipler saplı...
Kalın ve İnce Bağırsağın Görevleri
Kalın ve İnce Bağırsağın Görevleri
Kalın BarınsakSindirim kanalının ince bağırsak ile göden bağırsağı arasındaki bölümüdür. Kalın bağırsak, oldukça hacimli, birçok parçaya bölünmüş bir borudur. Ortalama 130 - 160 cm. Uzunluğunda ve 6 - 8 cm. Çapındadır. Görevi; ince bağırsaklarda emil...
Bağırsak Ağrısı
Bağırsak Ağrısı
Bağırsak ağrısı, genel olarak bağırsak hastalıklarının bir belirtisi olarak yaşanır. Bu hastalıklar mikroplardan dolayı meydana gelen iltihaplı olanlar ile bağırsakların görevini yapamaması nedeniyle yaşanan hazımsızlık problemlerinden kaynaklanabili...
Hassas Bağırsak Sendromu
Hassas Bağırsak Sendromu
Hassas bağırsak sendromu, stres ve sinirsel olarak gelişen bir sinir sistemi problemidir. Gastroentroenteroloji uzmanları bu hastalığın ana nedeni olarak duygusal çatışmaları ve sonucunda oluşan stres faktörü öne sunmuşlardır. Bu sendrom ile karşı ka...
Bağırsak Yapışması
Bağırsak Yapışması
Bağırsak Yapışması, bağırsak yapışıklığı (Adhezyon) tabiri ince bağırsağın yapışıklığı durumu için kullanılır. Genellikle ameliyat sonrası gerçekleşen bağırsak yapışması, bağırsak düğümlenmesine neden olan başlıca faktörlerdendir. Bunun yanı sıra kan...
Bağırsak Genişlemesi
Bağırsak Genişlemesi
Bağırsak genişlemesi, insanlarda doğuştan olan sinir hücrelerinin olmamasına bağlı olarak yaşanan ve buna bağlı olarak kaka yapamamaya sebep olan bir rahatsızlıktır. Tıpta hirschsprung olarak tanımlanır. Rahatsızlıkta kalın bağırsak normalden daha ge...
Kalın Bağırsak Kanseri
Kalın Bağırsak Kanseri
Kalın bağırsak kanseri, rektum, apandisit ve kalın bağırsaktaki kanserli oluşumları kapsayan hastalıktır. Tıpta kolorektal kanser olarak adlandırılan hastalık, batı ülkelerinde yaşanan 3. Kanser türü ve ölüme sebebiyet veren 2. Kanser türü olarak bil...
Bağırsak Kalınlaşması
Bağırsak Kalınlaşması
Bağırsak kalınlaşması; mide ve yemek borusu, anüs bölgesi, ince kalın bağırsak gibi sindirim sisteminin etkilendiği bir hastalık türüdür. Hastalık aynı anda birkaç bölümü etkilediği gibi, kalınlaşmaların olduğu yerlerin uzunluğu farklılık göstermekte...
Bağırsak Tıkanması
Bağırsak Tıkanması
Bağırsak tıkanması, bağırsak kanalında dışkının ilerleme işlevinin tamamen  ve kalıcı bir şekilde engellenmesi sonucunda meydana gelir. Bu sorun erken dönemde teşhis edilemediğinde, ölüme kadar gidebilecek kadar önem taşır. Farklı sebeplere bağlı...
Bağırsak Üşütmesi
Bağırsak Üşütmesi
Bağırsak üşütmesi genellikle mide üşütmesiyle beraber seyreden çoğunlukla kışın görülen bir hastalık türüdür. Bağırsak üşütmesi denince ilk akla gelen soğuktan bağırsakların üşütülmesi durumudur. Genellikle de bağırsakların üşütülmeden kaynaklanır. F...
Bağırsak Ameliyatı
Bağırsak Ameliyatı
Bağırsak ameliyatı, sindirim sisteminin bir parçası olan ince bağırsak ya da kalın bağırsakta yapılan cerrahi müdahaledir. Bağırsaklarda yapılan cerrahi müdahalenin amacı farklı olabilmektedir. Bağırsaklar ince bağırsak, kalı bağırsak (Kolon) ve kalı...

 

Bağırsak Kanseri Ameliyatı
Polip
Kalın ve İnce Bağırsağın Görevleri
Bağırsak Ağrısı
Hassas Bağırsak Sendromu
Bağırsak Yapışması
Bağırsak Genişlemesi
Bağırsak İltihabı
Kalın Bağırsak Kanseri
Bağırsak Kalınlaşması
Bağırsak Tıkanması
Bağırsak Üşütmesi
Bağırsak Ameliyatı
Bağırsak Ülseri
Kalın Bağırsak Şişkinliği
Bağırsak Yapışması Ameliyatı
Tenya
Bağırsak Şişkinliği
Mide Bağırsak Şişkinliği
Bağırsak Gazı
İnce Bağırsak Nedir
İnce Bağırsak Kanseri
Anal Fistül
Bağırsak
Bağırsak Delinmesi
Bağırsakta Ağrı
Bağırsak Çalıştıran Yiyecekler
Kalın Bağırsak Kalınlaşması
Bağırsak Kanseri
Bağırsak Daralması
Popüler İçerik
Bağırsak Ülseri
Bağırsak Ülseri
Bağırsak ülseri, genellikle bulbus adı verilen mideden sonra gelen bağırsak bölümünde ve kalın bağırsaklarda görülür. Midede bulunan pilor kanalı için...
Kalın Bağırsak Şişkinliği
Kalın Bağırsak Şişkinliği
Kalın bağırsak şişkinliği, karında bir dolgunluk ve gerilme sebebiyle ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Özellikle sindirim sistemlerinin normal ve işle...
Bağırsak Yapışması Ameliyatı
Bağırsak Yapışması Ameliyatı
Bağırsak Yapışması Ameliyatı: Bağırsak en sık sorun yaşayan organlardandır. Özellikle bağırsak yapışması ince bağırsakta sıkça rastlanmaktadır ve te...
Tenya
Tenya
Halk arasında şerit hastalığı olarak da bilinmektedir. Tenya parazitlerden dolayı oluşan ve sindirim sisteminin çalışmasını engelleyen bir sağlık soru...
Bağırsak Şişkinliği
Bağırsak Şişkinliği
Bağırsak şişkinliği, oluşmasının en yaygın sebeplerden biri de düzensiz sindirimdir. Sindirim sistemi hatasız çalışırken besinler bazı kimyevi tepkile...
Mide Bağırsak Şişkinliği
Mide Bağırsak Şişkinliği
Mide Bağırsak Şişkinliği, Mide ve bağırsak sindirim sisteminin ayrılmaz iki organıdır. Birbirleriyle paralel ve birebir bağlantılı çalışan bu iki orga...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bağırsak Kanseri Ameliyatı
Polip
Kalın ve İnce Bağırsağın Görevleri
Bağırsak Ağrısı
Hassas Bağırsak Sendromu
Kalın Bağırsak sıvı emiliminin az olması
Bağırsak Yapışması
Uzun Süreli İsallerde Yapılabilecek Testler
Bronşitten Sonra Bağırsak Sorunu
Barsaklarımdaki Surunlar
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Kalın Bağırsak sıvı emiliminin az olması
Bağırsak Yapışması
Uzun Süreli İsallerde Yapılabilecek Testler
Bronşitten Sonra Bağırsak Sorunu
Barsaklarımdaki Surunlar
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024